Светосавска омладинска заједница Епархије бањалучке

Архива

 

Изглед цркве у изградњи. Jуни 2005. године.

 

cppavla1.jpg

 

СПЦ општина Петрићевац је објавила апел за финансијску помоћ за изградњу парохијског храма Светих Апостола Петра и Павла на Петрићевцу - Бањалука

 

АПЕЛ ЗА ПОМОЋ

 

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА

ЦРКВЕНА ОПШТИНА

ПЕТРИЋЕВАЦ – БАЊАЛУКА

 

МОЛБА: За финансијску помоћ за изградњу парохијског храма Светих Апостола Петра и Павла на Петрићевцу - Бањалука

 

Обраћамо Вам се у име СПЦ-е општине Петрићевац-Бањалука, као и у име вјерног народа поменуте парохије са молбом да финансијски помогнете изградњу православног парохијског храма Светих Апостола Петра и Павла на Петрићевцу- Бањалука.

Сигурно Вам је познато да је на подручју ове парохије постојао храм који је за вријеме Другог свјетског рата порушен до темеља. Од тада на овом тј. на читавом дијелуизнад Западног транзита не постоји ни једна Православна богомоља, а потребе вјерника како домоцилног тако и новопридошлог су велике и сви су упућени на богослужење у Саборни храм Св. Тројице у центру града.

Управа парохије са својим вјерним народом укључила се у акцију скупљања добровољног прилога за изградњу храма Св. ап. Петра и Павла на Петрићевцу. Мјесеца октобра 2004.год. обављено је освећење новопподигнутих темеља, а ове грађевинске сезоне 2005.год. уз Божију помоћ и прилозима добрих људи наставили смо даљу градњу поменуте цркве.

 

Надамо се да ћете Вашим прилогом помоћи изградњу овог вјерског објекта.

 

Ваш прилог можете уплатити на жирорачун СПЦ Петрићевац број: 5641008001679310 у ЛХБ Банци а.д. Бањалука.